top of page

FAQ

Tijdens een behandeling met vaste apparatuur kom je om de 4 a 6 weken op controle.

 

De 6-maandelijkse controles bij de tandarts blijven gewoon verder lopen.

 

Na een controle kunnen de tanden gevoelig zijn, dit duurt meestal slechts enkele dagen. Indien nodig kan je een pijnstiller nemen.


Indien je een wondje hebt aan de wangen of de tong, dan kan je ter hoogte van het blokjes dat je stoort wat was aanbrengen. Dit rond het blokjes af en daardoor kan het wondje beter genezen. Verder kan het ook helpen om 's nachts stukjes van ronde démaquillagewatten nat te maken en ter hoogte van de blokjes te leggen die het meest storen.

 

Poetsen met een vaste beugel is niet makkelijk en vraagt tijd, maar een goede mondhygiëne is onontbeerlijk. Normaal volstaat twee keer per dag, maar bij het dragen van een beugel raden we aan

drie maal daags te poetsen

 

Blokje los: Vermijd hard, taai en kleverig voedsel om te voorkomen dat er een blokje loskomt. Komt er toch een blokje los en je hebt er geen last van, dan wordt het blokje teruggekleefd op je volgende controle. Heb je er wel last van, neem dan contact op en dan bekijken we wanneer we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

 

Voedsel: Om breuk van de apparatuur te voorkomen, vermijd je best harde, taaie en  kleverig voedsel. Zo snijd je bijvoorbeeld een appel best in kleine stukjes, een stukje chocolade laat je best smelten in je mond.

Orthodontie Sarah Staels - 99.JPG
bottom of page